Magyar Szemorvostársaság Retina Szekciójának Kongresszusa 2017.

Optika Hungary 2017 ünnepélyes megnyitója

Magyar Kontaktológiai Társaság X. Továbbképző Tanfolyama és Kongresszusa

 

A Magyar Optikus Ipartestület 2014 szeptember 14-én megválasztott elnöksége

magyar-optikus-ipartestulet-2014szeptember14

 

Magyar Kontaktológiai Társaság VII. Továbbképző Tanfolyama és Kongresszusa

magyar-kontaktologiai-tarsasag

 

A Magyar Szemorvostársaság 2014. évi Kongresszusa

magyar-szemorvos-2014-2

 

Magyar Kontaktológiai Társaság VI. továbbképző

tanfolyama és kongresszusa

magyar-kontaktologiai-tarsasag

Néhány szakmai esemény, ahol képviseltettük magunkat:

magyar-protokollosok magyarprotololosok-meghivo magyarprotokolosok1 magyarprotokolosok2 magyarprotokolosok3 magyarprotokolosok4 magyarprotokolosok5 magyarprotokolosok6 magyarprotokolosok7 magyarprotokolosok8 magyarprotokolosok9

 

magyarprotololosok-emleklap

 

magyarszemorvosok

francia

francia-kamara0 francia-kamara1 francia-kamara2 francia-kamara3

Nemzetközi Optikai Szakkiállítás és Konferencia

2013. március 23-24.

optistyle-programok

 Chivas Luxury Club Year-End Party 2012.12.12.

chivas2 buddhabar1 buddhabar2

Hong Kong Optical Fair 2012

2012. november elején rendezték meg Hongkongban a Hong Kong Optical Fair szakkiállítást és vásárt, amelyen hazánkat két magyar optikus egyikeként, Simó Klára képviselte.

A hongkongi optikai szakkiállítás, ellentétben az európai szakkiállítások többségével, nem elsősorban a divattrendek bemutatására szolgál, itt a legnagyobb gyártók vannak többségében jelen, akik a legújabb termék- és gyártási trendeket, innovációkat mutatják be.

A kiállítás a Hong Kong Trade Centerben került megrendezésre. Ez a hatalmas épületegyüttes az ázsiai termékgyártók és az európai, amerikai vállalatok kedvelt találkozóhelye, számtalan különböző témájú nagy vásár helyszíne.

A csarnokban már kora reggeltől nagy a nyüzsgés, van olyan cég, aki nem csak termékeket és alapanyag mintákat hoz magával, ezúttal például egy komplett gyártósor is kiállításra került. Érdekes volt látni, hogy a szalonok polcain lévő keretek milyen utat járnak be, amíg mi Magyarországon kézbe vehetjük és a vevőknek ajánljuk őket.

 

Vacsora a Főhercegi házaspárral

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a Professional Women Association (PWA) által szervezett vacsorán együtt lehettem Habsburg Eilika Főhercegnővel és Habsburg György Főherceggel a Sofitel-ben.

 

Magyar Kontaktológiai Társaság

V. továbbképző tanfolyama és  kongresszusa

 

Dr.Véghné Szántó Alíz, Simó Klára

Magyar Szemorvostársaság 2012. évi kongresszusa

2012-04-26

Az idei évben is a jól bevált helyszínen, Siófokon a Hotel Azúrban rendezzük éves kongresszusunkat. Olyan témában várjuk részvételüket, amely mindennapi munkánk fontos része. Az idei főtéma az „Interdiszciplináris kutatás és betegellátás a szemészetben”, ami rámutat szakmánk sokrétűségére és a társszakmákban való mély beágyazottságára. Várjuk a témával kapcsolatos előadások, poszterek és kurzusok bejelentését.

Az előző évek hagyományaihoz híven az idén is meghívtuk a Magyar Szemorvostársaság minden szekcióját, valamint a Magyar Gyermekszemészek és Strabológusok Társaságát és a Magyar Kontaktológiai Társaságot is. A pénteki napon kerül sor az osztrák és magyar ARVO társult szervezetek (AARVO-HARVO) közös ülésére, ahol a tavalyi, igen sikeres ausztriai közös rendezvény után nyugati szomszédaink a magyar kutatókkal együtt mutatják be eredményeiket. A színes programban a péntek esti bankett interdiszciplináris fórumával új hagyományt szeretnénk teremteni a szakmánkon kívüli, egyszerre komoly, de mégis játékos kitekintésre: az idei és egyben első Ophthalmologia Nocturna meghívott előadója Szollár Lajos professzor, a Semmelweis Egyetem Kórélettani intézetének korábbi igazgatója.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy az idei évben megújult és reményeink szerint aktívan fog működni a Magyar Szemorvostársaság honlapja (www.szemorvostarsasag.hu). Idén először a honlapon keresztül on-line is fel lehet tölteni a konferencia összefoglalókat, de akinek az email-en keresztüli beküldés egyszerűbb, az idén ez az út is még nyitva áll. A honlapot és a hozzá tartozó hírlevelet szeretnénk olyan megbízható információs háttérré formálni, amely a Szemorvostársaság minden tagjának naprakész és érdekes, szakmai és társasági információkkal szolgál.

 

Bízunk benne, hogy Siófok és a Balaton a tavalyihoz hasonlóan az idei évben is kiváló összhangját fogja adni a pihenésnek és a szakmai feltöltődésnek, ahol megvitathatjuk a hétköznapjainkat befolyásoló szakmai kérdéseket és a legújabb tudományos eredményeket, amelyek együttesen szolgálják betegeink életminőségének jobbá tételét.

Találkozzunk Siófokon 2012. június 7-9. között!

Forrás / Lapszám: Magyar Szemorvostársaság | 2012 | Tartalom

2012.03.24. Látszerész szakmai nap

A Magyar Optikus Ipartestület tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a 2012. március 24-én megrendezendő Látszerész Szakmai Napra, melynek meghatározó mottója a beszerzés és továbbképzés.
Helyszín: Lurdy Ház – Konferencia és Rendezvényközpont
Cím: 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. (Lágymányosi hídhoz közel a pesti oldalon)
A rendezvény nyitva tartása: 10-18 óra

A Látszerész Szakmai Nap lehetőséget kínál Önöknek a legújabb termékek megismerésére, megvásárlására, sikeres üzleti kapcsolatok építésére.

  • Optikai lencsemegmunkáló gépek bemutatása
  • Szemüvegkeret, napszemüveg és kontaktlencse újdonságok megismerése
  • A rendezvény kiemelt programja a pontgyűjtő szakmai előadások.

A tagság részéről már korábban is megfogalmazódott igények alapján az idén elsősorban a látszerész szakmát érintő anyag és áruismeret témakörében szervezünk szakmai programot. Az előadások 15-20 percben,a következő témákban, mint pl.: modern szemüvegkeret alapanyagok és megmunkálása, adaptálási lehetőségek ( pl.: mire figyeljünk a műanyag keretnél, milyen fémötvözetek jellemzik a modern kereteket…), modern szemüveglencse alapanyagok (mit milyen keretbe és hogyan csiszoljunk be) és megmunkálási lehetőségek.

 

A rendezvény zártkörű, csak előzetes vagy a helyszínen történő regisztrációval látogatható. A regisztrációs lap a honlapunkról letölthető lesz a programok véglegesítésével (2012.03.01-től).

 

A kiállítók cégek névsora és az előadások tematikája hamarosan megtalállható lesz honlapunkon.

 

Minden szakmában dolgozót hívunk és várunk a Látszerész Napra

Bausch & Lomb 2012.03.10.

 

***

Magyar Kontaktológiai Társaság

IV. továbbképző tanfolyama és  kongresszusa

2012. szeptermber 11.

Optikai Magazin – szakmai konferencia

CONGRESUL SOCIETATII DE LENTILE DE CONTACT
SIBIU-5-7 NOIEMBRIE 2010

A román kontaktológiai társaság 2010 november 5-7 között rendezte meg a továbbképző tanfolyamát és kongresszusát.

A képen láthatóak:
Dr. Végh Mihály Ph.D., habil. egyetemi docens
Simó Klára
Csicsák Zsolt
Dr.Véghné Szántó Alíz