HR Abc Kft

„Egy bájos és igényes szalon fogadott, a még bájosabb Klárival és kolléganőjével együtt. A gyors, de igen alapos szemvizsgálat után következett a keretválasztás. Azt hittem, több mint 40 évnyi szemüvegviselés után már mindent tudok erről, de Klári tudott újat mondani! Úgyhogy a válogatásom nem volt rövid. Végül Klári az egyik keretnél hangosan megszólalt: Ez az! Ezt kerestük!” (Szerintem vagy 30 keretet felpróbáltam…) Akkor én még nem érzékeltem a változást, mert ugye üveg nélkül néztem a tükörbe… Amikor kb. egy hét múlva visszamentem a kész szemüvegért, én akkor csodálkoztam, mit jelent egy valóban jól kiválasztott és archoz, személyiséghez illő keret. Így kettős élménnyel távoztam, hiszen az új szemüveg mellé új információkat is kaptam! A kiszolgálás élményéről meg ne is beszéljünk, az utánozhatatlan: zongoraszó, tea, csoki… Mindenféle kényeztetés.

Köszönöm nektek , Klári és Optistyle
Katafay Ágnes
HR Abc Kft

***

Carl Zeiss Vision Europe

Dear Miss Simo,

In my several job positions at Carl Zeiss Vision I travelled a lot to meet opticians in their own practices and shops. I saw in all these years as you can imagine at lot of shops with each their own concept. However only those who were running their concept with passion and consistency are today really successful. When I last visited you and you, explained me your concept and the really unique combination of delivering perfect vision and stylish optical frames with a personal gift like the private piano concert to achieve relaxed vision is a truly one in the world.

I am sure you surprise daily your customers as you surprised me and this is the key to a successful business for you and your employees.

 

Once again thanks for letting me experiencing this and thanks that ZEISS may be part of this very personal oriented concerto

On successful years together hope to hear(piano play) you soon.

 

Met vriendelijke groeten / Kind regards

Carl Zeiss Vision Europe
Sales Director East Europe
Boris Dejonckheere

***

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, akinek problémája van/lesz a szemével, látásával. Ez egy olyan hely, ahol a szemed fénye, egészsége áll mindenekfelett! Klári egy fantasztikus lény! És az egész szalon az esztétika szintjén van!
Köszönöm neki a sok segítséget!

Keszeli Zsuzsanna

***

„Az új szemüvegemben hirtelen mindent HD-ben látok! El is felejtettem, milyen ez! Köszönöm Klári, hogy lehetőségem volt a munkaidő kezdete előtt ellátogatni a szalonba, és külön köszönöm, hogy utána jókedvűen, dúdolva kezdhettem a napot az irodában. Aki szeretné megtudni, milyen az, amikor egy szolgáltatónál sokkal többet és jobbat kap, mint amire számít, ideje ellátogatnia Simó Klárihoz!”

Avidor András,
társigazgató,
BNI Magyarország

 

 

***

Kedves Klára!

Egyik nap reggel nem találtam a Nálatok készült szemüvegemet, sebaj, gondoltam, felveszem a régit. Nem baj, gondoltam, dioptriára egyformák, nagy gond nem lehet belőle, egy napot kibírok a régivel…
És ez a nap maga volt a dráma…. megint egész nap könnyezett a szemem… a monitoromon alig láttam a betűket… megszakadtam, hogy a munkámra tudjak koncentrálni, meresztgettem a szememet és néztem az órát, mikor lesz már vége a napnak. Hogy mennyit ért a munkám ezen a napon? Gondolhatod… alig valamit….

Mióta a Nálatok készült szemüvegeket hordom, én ezeket a küszködéseket már elfelejtettem…. A Ti szemüvegeitekkel minden OK, mindent látok, nem fáj a szemem, nem könnyezik és észre se veszem hogy rajtam van (leszámítva hogy néha megdícsérik, milyen klassz a keret…). Simán csak dolgozom egész nap, a szemem és a szemüvegem eszembe se jut…

Klári! Köszönöm Nektek hogy SEMMI PROBLÉMÁM NINCS a szemüvegeimmel! Jó volt ez a nap, hogy újra megtapasztaljam, micsoda kínokat él át aki rossz szemüveget hord. Nagyon köszönöm Nektek, hogy az én életemben ezek a problémák ma már csak a múlt részeiként bukkanhatnak fel!

Puszi Neked is és a kollégáidnak is!
Princz Katalin,
Webműhely Kft.

 

wmh_katalogus

***

“Sűrű időbeosztásom nagyon megnehezíti néhány fontos dolog elintézését. Ilyen a látásvizsgálat is. Az Optistyle-ban előre egyeztetett időpontra megyek, akár munkaidő után, és megkapom azt az odafigyelést, amire a nagy, plázabeli üzletekben esélyem sincs. Szakértő kezekben vagyok, és ez nagyon jó érzés.”

Zsivola Gabriella,  
Vodafone
mikro- és kisvállalati kereskedelmi vezető

 

 

***

Klára a hétvégém megmentője!  Már napok óta egy hétvégi, vasárnap kezdődő
tréningre készültem. Gondoltam, szombat este még rápihenek, de mindez olyan
jól sikerült, hogy egy szemhunyásnyit sem aludtam, mert az egyik szemembe
előző nap belement egy kósza szempilla, ami szörnyű fájdalommal járt egész
éjjel. Másnap már épp lemondani készültem a tréninget, amikor férjemnek egy
jó ötlete támadt, hívjuk fel Simó Klárát, hogy melyik ügyeletre menjünk, ő
tudni fogja!

Klára annyira segítőkész volt, hogy azonnal berendelt magához a szalonba,
pedig vasárnap reggel volt, vidékről jött fel Budapestre és egy kellemes
hétvégi programot áldozott fel értem! Miután kezelésbe vett, “megmenekült”
a szemem világa és ezáltal a hétvégi tréningen való részvételem is!!!
Nagyon hálás vagyok neki, és mindenkinek ajánlom azt a kellemes,
szeretetteljes gondoskodást, profi hozzáállást, amit Klára képvisel.

 

Müller Bernadett
értékesítési igazgató,
Monogramma Reklámügynökség

 

 

 

***

Kedves BNI 301-es csoport tagjai és vendégei!

Szeretném Nektek néhány szóba sűríteni, milyen élmény volt Simó Kláránál új szemüvegre szert tennem.

Egy üzletbe indultam és egy szentélybe érkeztem. Mosoly, nyugalom, odafigyelés…

Kedvessége, türelme és gondossága határtalan volt! Frissen vizsgált szem-értékekkel érkeztem, ő azonban maga is gondosan megvizsgált.

Meglévő keretemben szerettem volna kicseréltetni a lencséket, de megnyugtatott, hogy nem soká meg fogom magam gondolni J Átnéztük az üzlet teljes kínálatát, ezalatt (titkon) szemmértéket vett az arcomról és a stílusomról, és szépen hazaküldött. 1 hét múlva hívott, hogy ugorjak be, meglepetése van számomra. És tényleg. Igazán különleges, a stílusomhoz tökéletesen illő kereteket kutatott fel nekem. Olyannyira, hogy nem tudtam választani, kettőre is lecsaptam, ki se engedtem a kezemből. Alig vártam, hogy megszabaduljak az eredeti keretemtől.

És közben zenéltünk – Ő zongorázott, én énekeltem… –

Ma meg mindenki azzal zaklat, honnan van a szemüvegem. (És amikor megtudják az árát, leesik az álluk…)

Akinek pedig sasszeme van, felhívom figyelmét, hogy jön a nyár, ezerrel fog sütni a nap…

Tehát szép napot mindenkinek
Pracskó Éva
Jet Travel
403-as csoport

***

 Fantasztikus!

Mindenképpen meg kell látogatnom!
Gratulálok hozzá!
Üdvözelttel: Dr. Csernus Imre

***

Tisztelt “Optikai Szalon” ! Kedves Klári!

Mindig jó érzéssel töltött el az a hozzáértés, kedvesség, megbízhatóság, pontosság, türelmesség, szakszerűség amit a “Szalonban” tapasztaltam. Köszönöm, hogy hozzásegített és segít ma is , ahhoz , hogy tisztábban jobban lássam környezetemet.

Rozsos István
Operaénekes

***

PromoBox Kft

Igazán különleges szalonra bukkanhatunk, ha rátalálunk a kivülről rendkívül diszkrét, ám mégis hivogató kis üzletre, a budai oldal egyik legfrekventáltabb, legnyüzsgőbb központjában. Napjaink rohanó világában, amikor magunkra már nem jut időnk, amikor már a szemüvegünket is az interneten rendeljük, igazi varázslat, ami a szemünk elé tárul, ebben a gyönyörűen “megkomponált” kis üzletben. Miután beléptünk, megszűnik a zajos város, a régi zongora a vásárló kedvenc Chanson-jait kelti életre, a finom kávé illata és a csak itt kapható egyedi csokoládé elrepít minket egy más világba, ahol elfelejtjük, hogy igazából “csak” egy szemüvegért jöttünk… A kiváló hangulat mellett, azonban ne felejtsük el a szakértelmet, illetve a minden esetben személyre szóló tanácsadást, amit a modern gépeken történt vizsgálat után kapunk. Mindenkinek jó utat kívánok ebbe a csodálatos kis világba, ami rohanó világunk kis ékszerdobozában fogad minket!

Fejérdy Zsófia
Tulajdonos, ügyvezető

***

CLAIR & CURTIS

Júniusban, a születésnapomra kaptam egy régi ,de nagyon szép szemüveget,melyben lencsét kellett cserélni. A  Retek utcában dolgozom a Clair and Curtis tanácsadó cégnél,ezért úgy döntöttem felkeresem a nem messze lévő OptiStyle optikai szalont, ahol nem várt különleges élményben volt részem.
Belépve, június lévén, kellemes hűvös, ragyogó tisztaság, elbűvölő illat, ízléses környezet fogadott.
Régen várt kedves vendégként fogadtak, és nagy szakértelemmel, remek felszereléssel, vizsgálták a szemem, gyorsan pontosan elkészült az új lencsém. Nagyon elégedett vagyok, és csak ajánlani tudom mindenkinek, ezt az optikai szalont, ami a béke a harmónia és a szakértelem szigete.

Megyeri Viktória

***

A várost járva néha elcsodálkozom: valóban ennyi optikust, szemüveg-boltot el tud tartani a közönség? A Fény-utcai piac közelében lévő OptiStyle Szalon azonban nem egy a bevásárlóközpontokban és a belvárosban szinte háztömbönként fellelhető számtalan szemüveggel foglakozó bolt közül!

Az, hogy szakszerűen, barátságosan bánnak a vevővel, alapkövetelmény (lenne) mindenhol. Az, hogy a megbeszélt időpontban igen alapos szemészeti vizsgálat alapján rendelhet a vevő szemüveget, szintén lassan elemi szolgáltatásnak számít. Az azonban, hogy mindez igen igényes, láthatóan egyedi tervezésű környezetben történik, nem nevezhető szokványosnak. Az meg igazán különleges, hogy kávéval is kínálják a betérőt és olyan hasonló karakterű boltot végkép nem ismerek, ahol az ügyvezető, a nem túl nagy alapterületű üzletébe beállít egy zongorát és ha kedve tartja vagy vendégei kérik profi színvonalon eljátszik egy darabot.

Az ügyvezető-tulajdonost, Simó Klárát sok évvel ezelőtt, a Szent István körúti, a Vígszínházzal szemben lévő szemüvegboltban ismertem meg, amikor közelben lakóként tévedtem be hozzá, szemüveget csináltatni. Kedvessége, türelme, szakszerűsége és a mindezeket nem helyettesítő, de önmagában is méltánylandó szépsége oly lefegyverző volt, hogy ettől kezdve törzsvevő lettem.

Szemüveget nem vesz gyakran az ember, de a meglévő szemüvegek apróbb, nagyobb javítása, új tok vásárlása, a látás állapotának változása miatt be-be tér a megfelelő boltba, s így jártam én is Klárához. Nem tudtam olyan ritkán vagy olyan gyakran előfordulni, hogy ne ugyanazt a szelíd, személyre szóló figyelmességet kapjam, mint első alkalommal. Így, amikor saját szalont nyitott, a nem túl jelentős, de mégiscsak megnőtt távolság ellenére is hű maradtam hozzá.

Sőt, mivel most anyám lakhelyéhez van közel az OptiStyle, őt is elvittem az aktuális szemvizsgálatra és szemüvegválasztásra, -készítésre. 93 évesen, az ilyesmivel járó időigényes macerákon átsegítő bánásmódnak köszönhetően egyenesen jól érezte magát Kláránál, sőt, amikor a kész szemüvegért én nem tudtam őt visszakísérni, a szerepemet átvevő öcsém is lelkesen számolt be tapasztalatairól.

Az évek során, túl azon, hogy megtudtam Klára optometrista, holott én korábban csak optikusról és persze szemészről hallottam, de sok minden más is kiderült. A zene szeretete és hangszeres művelése családi hagyomány, s az ügyvezető-tulajdonos asszony nem választott az optika és a muzsika között, hanem mindkettőt tanult mesterségként műveli. Nem csak zongorázik, de orgonál is.

Klára 20 éve jött át Erdélyből, de nem szakadt el szülőföldjétől. Túl azon, hogy gyakran jár vissza a Hunyad-megyei Dévára, alapítványt is működtet a környező gyermekotthonok lakói látási problémáinak orvoslására.

Az OptiStyle-t persze nem azért érdemes felkeresni, mert az ügyvezető tulajdonos a legjobban zongorázó, orgonáló optometrista vagy mert önzetlenül segíti a Déva környéki rászorult gyerekeket, hanem egyszerűen azért, mert európai színvonalú környezetben európai színvonalú bánásmódban részesülnek a betérők.

Pető Iván
volt országgyűlési képviselő

***

7 éves korom óta hordok szemüveget.
Voltam a hatvanas években SZTK-ban, és „kicsit később” elegáns optikai szalonban.
NADE ilyet…

… egy otthonos csupa pasztell csupa bronz budoárban élő zongoraszó mellett kapjak szemüveget.

A hangulat meghitt, nem egy rendelőben érzem magamat.
A választék tökéletes, óccó bóvli keret valamiért nincs
A szemvizsgálat precíz és a főorvosnő szintén kedves és barátságos.
Jó helyre jöttem? Jó helyre jöttem!!!

Tímár Gábor
Poli Computer Kft. – ügyvezető igazgató

 

***

 SiLverKart Budapest

Simonné Török Brigitta vagyok a SiLverKart Budapest Gokart,- és Rendezvényközpont egyik tulajdonosa. Kis fiammal, Lacival érkeztem Klárihoz, hogy megvizsgálja szemünket.

Lacika nagyon szeretett volna szemüveget, így bízott abban, hogy rossz a szeme, és Ő is hordhatja majd a divatos szemüvegek egyikét.

Amikor az ajtón beléptünk, nagyon szép, és barátságos környezet fogadott bennünket. Azért, hogy a kép még teljesebb legyen, egy nagyon kedves hölgy lépett elénk, hogy segítségünkre siessen. Közben megérkezett Klári, aki most is, mint mindig vidám volt. Beszélgetni kezdtünk miközben felkísért minket az emeletre, ahol a szükséges eszközök voltak a vizsgálathoz. Lackó már a lépcsőn jelezte, hogy neki biztos, hogy szemüvegre van szüksége!

Egyszerűen érzi ezt!

Nagyon meglepődtünk, amikor felérve egy zongorával találtuk szembe magunkat.

Ez is a vizsgálat része? – kérdeztük gondolatban.

A válaszra nem kellett sokáig várni, hamar fény derült a titokra.

Klári fogta magát egy gyors mozdulattal leült a zongora elé, és játszani kezdett.

Teljesen elfelejtettük, miért is jöttünk. Nem egy megszokott szolgáltatást volt ez.

Estig hallgattuk volna a csodálatos zongorajátékot egy csésze kávét szürcsölgetve, – ami ”természetesen” hozzá járt a szolgáltatáshoz-, de lassan el kellett kezdenünk azt, amiért jöttünk, a szemvizsgálatot.

Átlépve az előttünk lévő ajtón, tárult elénk az igényesen berendezett vizsgáló.

A kisfiam izgatott volt, mert tudta, hogy ez egy sorsdöntő pillanat az életében, végre szemüvege lesz!

Ekkor azonban jött a hidegzuhany! Teljesen jók voltak a szemei, sőt még a legapróbb betűket is el tudta olvasni. Tehát a tény az, hogy NEM kell szemüveg! Ez borzasztó! Nagyon szomorú lett, bár örülnie kellett volna. Ekkor Klárinak támadt egy ötlete, és megkérdezte a Lacit, hogy mi a kedvenc színe?

  • Hát persze, hogy a kék,- válaszolta sírásra görbülő szájjal.

Klári térült fordult egyet és eltűnt egy pillanatra, majd megjelent egy kék szemüvegtokkal, és odaadta Lacinak.

  • a Tiéd – mondta Klári elbűvölő mosolyával

Laci csak nézett, és nem értette. De hát most nézték meg, hogy jók a szemei – gondolta.

Még a bal is, amiben azért titokban bízott egy kicsit, hogy rossz lesz. Hiszen egész reggel direkt azt dörzsölgette, hogy hát ha – hát ha, és erre NEM! Hát élet az ilyen? És akkor most mi történik? Talán mégis…..

  • Nyisd csak ki bátran! – mondta Klári

Mi más lehetett volna a kék tokban, mint egy csodaszép kék szemüveg. Laci szeme felcsillant (a bal is), és rögtön felvette a szemüveget, amiben persze csak sima üveg volt, majd így szólt:

„Így már sokkal jobban látok” 

Amikor haza mentünk, megfogott egy papírlapot, és levelet írt Klárinak…

Simonné Török Brigitta
event manager

 

 

***

Kedves Klári!

 Bár az üzletedben az szemüvegem átvételekor is megköszöntem a munkádat, de akkor még fel sem fogtam, hogy minden eddiginél tökéletesebb szemüveget kapok Tőled.

 Ez annak a végtelen türelemnek, figyelmességnek és lenyűgöző szakértelmednek köszönhető, amivel lehetővé tetted, hogy addig próbálgassam a lencséket,  míg a lehető legjobb eredmény születik meg.

Nálad bátran kértem többször is vissza az előző beállításokat, mert éreztem a türelmedet. Javaslataid is sokat segítettek, hogy az eredmény egy folyamatosan hordható szemüveg legyen, amit nem kell cserélgetni, ha olvasni, monitort nézni vagy épp vezetni akarok.

 Csak érdekességképpen írom le, hogy miközben ezeket a sorokat „kopogom” a tévét is nézem – ugyanazzal a szemüveggel.

Nyugodtan írom le: a segítséged nélkül még mindig három szemüveget tartanék magamnál és cserélgetném a szükségletnek megfelelően.

Köszönöm Neked Klári!

Kárpáti Gábor

***

Kedves Klára!

 

Hálásan köszönjük Neked, hogy újra élmény az olvasás! Élmény volt nálad minden. A szakmai tudás, a miliő, az odafigyelés, ezt mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi a férjemmel biztosan vendégeid maradunk és ha egyszer a gyerekeimnek is szemüvegre lesz szüksége, csak hozzád fordulunk!

 

Bakos Krisztina